İyi ki doğdun Türkiye!

Cumhuriyet Bayramı “en büyük bayramdır. Kutlu olsun.”

Muhafaza edilmesi gerekendir; Cumhuriyet

Allah Türkiye Cumhuriyeti’ni muhafaza eylesin.

29 Ekim 2020

Zalimliğin ve kötülüğün, gücü birçok kere rehin aldığı İnsanlık Tarihi'nde iyinin, doğrunun ve adaletin galip gelebileceğine olabilecek inancı tüm insanlık için hayatta tutabilen ender, müstesna bir Ademoğlu olan Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dünya'yı şekillendirmiş, Türk'e geleceği sunmuş ve bugün, 10 Kasım'da ruhu bedeninden ayrılmıştır. Her Türk'ün başı sağ olsun. Vatan sağ olsun.

                      10 Kasım 2020 Salı

MUTLU YILLAR 2019-2020

Sağlık, mutluluk, huzur ve birlik-beraberlik içinde geçen bayramları tekrar görmek umuduyla tüm insanlığın, İslam Alemi'nin ve Türk Dünyası'nın Ramazan Bayramı'nı kutlar ve sevenlere bu müstesna zamanlarda iyilikler ve güzellikler dilerim.

24 Mayıs 2020 - Pazar      Bahadır Gezer

Bereket, afiyet, metanet, dirayet, merhamet, kısmet ve sûkunet dolu bir Ramazan Ayı olsun inşallah.

Hayırlı Ramazanlar

23 Nisan 2020 Perşembe                                                                                      Bahadır Gezer

Ayasofya, Dünya’nın yaşayan en büyük, ve en tarihi mabedidir. Böyle bir yerin ibadete açılmasına kimsenin karşı durmasının aklen kabullenilir bir açıklaması olamaz.

10 Temmuz 2020’de gelen “Ayasofya 24 Temmuz’da ibadete açılacaktır.” haberi ise ortaya pis kokular saçılmasına neden olmaktadır. Ayasofya gibi bir mabet 2 haftada ibadete hazır olamaz. Çin’den, Hindistan’dan, İran’dan gelecek halılar, Japon çiniler… Yani “Ayasofya’yı açtım” demek için güzelim Ayasofya’mın içine halıfleks döşenecekse ben buna karşıyım. Ayasofya’nın ibadete açılacağı en azından 2 sene öncesinden belirtilmelidir ki bu eşsiz yapının adına, titrine, tarihine yakışır bir iç-dış hazırlık yapılsın. Ayasofya’yı “2 haftada açacağız” demek bir nam kapma telaşı içinde hareket edildiğini gösterir.

Bununla beraber Vatikan’dan Papa yoluyla gelen “Ayasofya’yı düşününce üzülüyorum.” yorumu berbattır. IV. Haçlılar ile Ayasofya’yı yağmalarken Vatikan böyle demiyordu. Vatikan tam tersine IV. Haçlılar’ın Konstantinopolis’ten çalmış olduğu ve İstanbul’daki Patrikhane’ye ait olan Kutsal Emanetleri halen kendi hazinesinde tutmakta, gasp etmeye devam etmektedir ve bu Papa’nın yüreğini sızlatmazken Ayasofya’nın ibadete açılması fikrinin zikri kendisini üzüyor ha? Papa’nın yapması gereken “Bize de yer açın lütfen.” demektir. Üzülmek değil.

Nasıl ki 5-7 sene evvel İznik’te Gürcü Başpiskopos ile müftü aynı ibadethanede yan yana dua edebilmişlerse Ayasofya’da aynı zenginliği kaldırabilecek belki de tek mabettir. Dünya üzerinde Hz. Adem ve Hz. Havva’dan olma olduğuna inananların barış ve huzur içerisinde ve hatta birlikte ibadet edebilecekleri tek ve yegane yer Ayasofya’dır.

Dünya tarihinin görmediğini gösterebilecek olan yerdir Ayasofya. Ayasofya’nın bu özelliği unutulmamalıdır.

Şu da unutulmamalıdır: Ayasofya’da ibadet yasak değildir. Sadece müze olduğu için giriş ücretlidir. Şimdiye kadar 40 defa Ayasofya’ya gittiysem, hiçbirinde bir el omzuma dokunup “Pardon, burada dua edemezsiniz. Yasak.” dememiştir. Ayasofya hakkında yorum yapan İstanbul, Türkiye ve Dünyalılar’ın %98’i bir kere bile Ayasofya’ya gidip durumu kendi gözleriyle görmemiştir. Ayasofya hakkında sözüm ona mitinglere katılanların %99’u Ayasofya’ya bir kere bile gitmemiştir.

Ayasofya Dünya değeridir. Yeşil sermayeye yalakalık olarak gündeme getirilmesi ve sadece 2 haftada ibadete açılabileceği iddiası… dangalaklıktır. İbadete açılmaması gerektiği savı ise… adiliktir.

Vakit bilmezler 15 Temmuz’da selâ okur. Nitekim Dünya’da virüs kol gezerken herhangi bir ibadethaneyi ibadete açmak, olsa olsa profesyonel bir duyarsızlık olabilir.

 13 Temmuz 2020 Pazartesi                                                               Bahadır Gezer                                                                                                                

T.C.

İşgal, zulüm, asimilasyon ile Türk'ün sırtına vurulan pranganın, kırılıp bertaraf edilmesi mücadelesinin en gerçekçi ve sağlam adımı olan Atatürk'ün Samsun'a ayak basışı tüm Türkler'e kutlu olsun.                                 19 Mayıs 1919-2020

                                                           Bahadır Gezer

Kültür mertebemizin ulvi göstergesi Öğretmenlerimiz'e duyduğumuz minnet ve Öğretmenler'e adanmış bir güne sahip ender bir ahlakımızın oluşudur.

Türk Milleti'nin işgalden, sömürüden, katliamdan, dışlamadan, nefretten, zulümden ve saldırganlıktan Kurtuluş Mücadelesi'nin Başlangıcı'nın 100. yılı kutlu olsun. Düşmanlar İttifak'ının merd Türk Milleti'nce vatan dışına kovalanması ile sonuçlanmış olan bu süreçte canını hiç düşünmeden veren cümle Şehid Atamız'a Allah rahmet eylesin. Gazilerimiz ve yakınları her zaman gururlu, güvende ve huzurlu olsun inşallah.
19 Mayıs 1919 - 19 Mayıs 2019

Allah mekanını Cennet, ruhunu şad eylesin.

10 KASIM 2019

29 Ekim 2019

30 AĞUSTOS 2019, CUMA, ZAFER BAYRAMI

19 MAYIS 2020

Allah herkesin Kurbanı'nı kabul etsin ve Kurban Bayramımızı cümlemize mübarek eylesin inşallah.

Sağlık, samimiyet, sevgi ve saygı içinde, beraberce, huzur ile güvenli bir Kurban Bayramı dilerim.

11 Ağustos 2019                          Bahadır Gezer

24 KASIM 2020

24 KASIM 2019 - Öğretmenler Günü kutlu olsun

Öncelikle annem ile babam olmak üzere tüm öğretmenlerimin ve bütün öğretmenler ile eğitmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar ve benliğimin şekillenmesinde derin etkisi bulunan, ulvî bir meslek icra eden öğretmenlere saygı, sevgi ile şükranlarımı sunarım.

30 Ağustos 2020 - ZAFER BAYRAMI

Dünya'nın en güçlü sayılan devletlerinin bir araya gelip Türk Vatanı'nı bilfiil işgal etmelerini takiben, Türk'ün, yaşam hakkını tüm varlığı ve benliği ile savunarak istiklâl ve istikbâlini kurtarmasının nişanesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı her Türk için kutlu olsun.


Allah, Dünya tarihinin en şaşırtıcı askeri duruşunu sergileyen ve göğsünü vatanımız için siper edip Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan şehit ve gazi tüm atamızdan razı olsun ve onlara mutlak huzuru nasip eylesin inşallah.

Babam; Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gezer'in kitabı Müzik Terapisi şimdi kitabevlerinde!!

New York City

MUTLU YILLAR 2019-2020

2019-2022  © Bahadır Gezer Tüm Hakları Saklıdır.

Ayasofya sadece bir sembol ve yaşayan bir isim değil, Ayasofya inşai bir yapı.
Ayasofya kadar yaşı olup ayakta duran yapı Dünya’da sadece piramitler var…
Ayasofya’da ibadet aşktır.
Peki Ayasofya 100.000 kişinin aynı anda secde etmesine hazır mı? Araştırdık mı? Gerekli deneyleri, gerekli hazırlığı yaptık mı?
Ayasofya ibadete mi açıldı, ya da Ayasofya’nın katlinin onayına yol mu açıldı? Türkiye’nin en zengin makam ve organizasyonu Diyanet İşleri “Ayasofya’nın katli vaciptir.” demiştir.
Gerekli hazırlıklar yapılmadan, Ayasofya’nın zemin ve yapı etütleri üzerinde ihtiyaç duyulan yüksek teknolojik soruşturma yapılmadan Ayasofya’yı “ibadete açmak” yanlıştır. Yanlış yapılıyor.
Ayasofya’ma zarar verme ihtimali kabul edilebilir değil. Ayasofya sadece bir isim ve sembol değil; bir yapıdır.
Kolezyum 2 haftada futbol maçlarına açılabilir mi?
Yanlış yapılıyor.
Ayasofya’yı risk altına almaya hakkımız olamaz.
Virüs döneminde böyle bir uygulama yapmak meczupluktur.
Günah
Güzelim Ayasofya’da ibadetin tekrar başlaması böyle mi olmalı? Virüs zamanı böyle bir şey yapmak resmen çirkefçe bir yöntem.
“Açılışta” Pakistan Başkanı’nı gördük mü? Türki Cumhuriyetler Başkanları geldi mi? Dünya’nın dört bir yanından inananlar açılışa geldi mi? Dünya’nın 8. Harikasını ibadete açmak böyle olmaz. İhtişam olur. Dünya’nın dört bir yanından hediyeler gelir. Bunlar olmadığına göre yanlış bir durum var. Ayasofya Dünya Harikasıdır. Ham hum şarolop yapılacak yer değildir. Eğer mevcut gayrimeşru Türkiye yönetimi bunu katakulli ile hızla ve hemen yapmaya çalışmışsa, sadece bu bile yanlış bir şeyler olduğunu gösterir. Ayasofya -Allah muhafaza- göçerse "Ben mi gidin dedim?!" mi denilecektir? (Mavi Marmara)

28 Temmuz 2020 Salı      16:38                                                               İstanbul                      Bahadır Gezer

Devlet idaresinde milletin egemenlik ve hükmünün belirleyici oluşunun simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yılı kutlu olsun.
Çocuklar güvende ve korunuyor ise durum iyidir. Çocukların makul istek ve dilekleri yerine getiriliyorsa durum iyidir. Çocuklar Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlayabiliyorsa durum, hâl, vaziyet iyidir.
23 Nisan kutlu olsun.
Sevinin küçükler, övünün büyükler...
23 Nisan kutlu olsun.



Tüm askerimizin, gazimizin, şehidimizin ve yani Türk Milleti'nin Zafer Bayramı kutlu olsun.

Dünya'nın en gelişmiş ülkelerinin beraberce işgal ederek Türk'ten arındırmak istediği Anadolu'nun Türk'e ait olduğu ve öyle kalacağının destansı delilidir 30 Ağustos. Kutlu olsun, ve Allah bu zaferi Türk'e armağan eden cümle atamızdan razı olsun.